1009 posts

Тимот на Телевизијата Н1 денеска беше во посета на селото Горња Башуга, село на околу 20 километри од Петриња. А репортерката Ивана заедно со жителите сведочеа за...

На 17 октомври ќе се одржат седмите локални избори од независноста на Македонија. Првите се одржани во 1996 година, а последните во 2017 година. Мандатот на градоначалниците...

Поради големиот број на нови случаи со вирусот, Швајцарија, Белгија и Австрија имаат нови КОВИД-19 правила за патници кои влегуваат во нивните земји. Како што информираше вчера...

Во пресрет на парламентарните избори во Канада в недела, Македонското Меѓународно Движење за Човекови Права ги повика Македонците да гласаат само за кандидати кои јавно ќе се...

Статус на проефесорот Дејан Трајковски: 16.09.2021. Речиси сите индикатори се согласуваат дека дојдовме до минимумот на бранот. На дијаграмот гледаме параболична (квадратична) регресија на дневниот број на...

Важеше за позната македонска пејачка, но сега најмногу ја препознаваат како водителка, тоа е Адријана Алачки која со години наназад остана да биде добро препознатлив лик пред...

Сите со бугарски пасоши да се декларираат како етнички Бугари, се бара во писмо испратено до бугарскиот претседател Радев и пратениците. Во напишан текст со печат од...