ВЕСТИ

Д-р Беќаровски објасни зошто се повеќе одделенија по јавните здравствени установи ќе зјаат празни

Д-р Нико Беќаровски од Клиниката за токсикологија е мошне активен на социјалните мрежи со своите совети, а така беше и овојпат....

Слаџана од Радовиш работи во комуналното како возач и им порача на жените: Нека земат пример од мене

Сведоци сме дека скоро низ целиот свет постои поделбата на машки и женски професии, односно професии кои ги работат исклучиво само...

На Милко му се потсмеваат поради растението што го сее, но тој добива убави пари од истото

Милко Чкоњевиќ (65) од селото Штитково, кое се наоѓа меѓу Чемерница, Јавор и Златар, со години одгледува хелда во партнерство со...

Никола изел 300 јајца за 10 дена, потоа направил проверка во лабараторија а резултатите изненадувачки

Лекарите и нутриционистите сметаат дека е во ред, па дури и препорачано, да јадете по едно јајце секој ден – ако...

Сите полемики за старт-стоп системот: Многу сопственици на автомобили се жалат, други пак се задоволни

Речиси сите автомобили во последниве години стандардно доаѓаат со систем старт-стоп кој е воведен во масовна употреба со цел, меѓу другото,...

Тони Михајловски се закити со вредна награда – го уважија неговиот посебен придонес за развој на градот Скопје

Тони Михајловски Шанац е човек со низа професии. Истакнат македонски театарски, филмски и телевизиски глумец, водител на радио и телевизија и...

Дедо Рамо и на 90 години работи како млад: Тешка е ноќта, во четири ѕида немам со кога муабет да направам

Иако влезе во десеттата деценија, Рамо Адемовиќ (90) од селото Пусмулиќи кај Сребреница работи како млад човек во најубавите години. Како...

Занаетчии се помалку, цената се поголема: Плочкарите заработуваат повеќе од лекарите

Занаетчиството од ден на ден паѓа на грб на старите занаетчии, честопати и пензионери бидејќи други нема, а и младите што...

Даниел ја напуштил родната Куба и дошол овде: Платата тука е многу добра, и ми е убаво

Недостигот на работна си ла на Балканот постои веќе неколку години, но станува сè подрастичен, се согласуваат и работодавачите и економистите....

Сите му се чудат на плодот што го сади дедо Томе, но сезонски вади 7.000 евра од истата

Нашиот народ шипинката отсекогаш го сметал за трева и не го сакал во близина на куќата, бидејќи ако никне дренка во...