Матија на 18 години станал татко: Воспитан сум како семеен човек, воопшто не ми се важни годините

  • By klaster3
  • април 20, 2022
  • 0
  • 351 Views

Во местото со најд епресивно име во Хрватска, Тужно, во емисијата „Вечера за 5 на село“ готвеше студентот и младиот татко Матија Михалина (22).

„Најмногу сакав да правам колачи со мајка ми и тоа секогаш би ми било најубаво. Кремастите торти беа секогаш број еден, јас бев задолжен за подготовка на филот.

На крајот секогаш морав да го исчистам садот до крај бидејќи мајка ми секогаш велеше дека ќе ми врне на свадбата, вели Матија Михалина.

Во разговарот со Матија, тој објасни како е да се снима емисијата и да се дружи со кандидатите, но им даде совети на младите родители.

– Со оглед на тоа што сум најмлад оваа недела и дека не готвам премногу, исклучително сум задоволна од мојата вечера и од тоа како се помина според планот.

Што се однесува до оценките и коментарите позитивно сум изненаден. Тоа ми даде волја да почнам да готвам и почесто да пробувам нови рецепти во приватниот живот.

Ги ценам искрените мислења, бидејќи како што секогаш сме подготвени да добиеме пофалби во животот, мора да бидеме подготвени да примаме и кри тики бидејќи можеме многу да научиме од нив, додава тој.

Освен што оди на факултет, тој е и општински советник, одржува страница за родното место, фотографира на свадби, но е и млад родител.

„Јас сум воспитан како семеен човек и ги сакам децата, па улогата, колку и да е рано, не ми беше тешка. Воопшто не се важни годините, туку ставот, односно подготвеноста да се прифати ситуацијата.

На почетокот бев јасно возбуден. Можеби не бев доволно подготвен да го прифатам од самиот почеток, но едно беше јасно – без разлика на се, тоа дете ќе се роди и ќе му се пружи сета љубов што родителот може да му ја даде на своето дете.

На сите млади кои се или ќе се најдат во ваква ситуација, им советувам никогаш по никоја цена да не се откажуваат од детето бидејќи тоа е подарокот на животот.

Веќе не сум во врска со мајката на детето бидејќи сфативме дека не ни оди добро заедно и дека така ќе биде подобро за нашата ќерка. Сега сум во нова и среќна врска со девојка која ја прифати ќерка ми како своја.

Ја гледам ќерка ми многу често и таа ја обожава мојата сегашна девојка, а тоа ми е најдобар доказ дека ја најдов вистинската, која на ќерка ми ќе и пружи љубов, исто како мене, вели за 24сата.хр.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *