702 posts

Спасе Јовановски, или како што многумина го знаат Спасе „Рола до бола“, е еден од презентерите на временската прогноза на ТВ...

Општо познато е дека голем број на луѓе од Балканот и пошироко со години спасот од сиромаштијата го бараат во работењето...

Иако е веќе средина на ноември и сите очекувавме студено време карактеристично за овој период од годината, сепак температурите се уште...

Како што е познатоа далечниот контитент Австралија е дом на многубројни наши исленици. Македонци во Австралија или Австралиски Македонци — едно...

Спасе Рола Јовановски многумина од вас го знаат од ТВ екраните. За оние, помалку упатените, момчето е еден од презентерите на...

Тони Михајловски Шанац е човек со низа професии. Истакнат македонски театарски, филмски и телевизиски глумец, водител на радио и телевизија и...

Кога сопругата го оставила него и неговите четири деца на возраст од единаесет, десет, девет и седум години, Светислав Зариќ (36)...