Лепа Брена зема 35.000 евра, но сега мора да ги врати

  • By klaster2
  • јануари 17, 2022
  • 0
  • 135 Views

Лепа Брена, Златан Стипишиќ Џибони и Нина Бадриќ требаше да бидат главни ѕвезди на новогодишната ноќ во Будва, која беше откажана поради влошената епидемиолошка состојба.

Но, бидејќи пејачите веќе земале половина од хонорарите однапред, сега се обврзани тие пари да ги вратат или евентуално да имаат настап во овој црногорски град во следните 12 месеци, пишува „Вијести“.

Ова за споменатите медиуми и официјално го потврдија од Туристичката организација на Будва, по цел месец откако им испратиле официјален допис.

Само за овие три музички ѕвезди биле издвоени неверојатни 130.000 евра, од кои половината биле уплатени на нивните сметки на крајот на минатата година.

Според одговорот, договорениот хонорар на Џибони изнесувал дури 80.000 евра, додека Лепа Брена се договорила за значително пониска цена во однос на него, 35.000 евра. Туристичката организација на пејачот му платила аванс од 40.000, додека неговиот колега од Србија аванс земал 17.500 евра.

Хрватската ѕвезда Нина Бадриќ ги чинела многу помалку – 15.000 евра, од кои половината ја добила однапред (7.500).За истата сума на пречекот во Будва требаше да настапи и Петар Грашо, но не доби аванс.

Се наведува дека нашата Тијана Дапчевиќ договорила хонорар од 12.000 евра, од кои половина и биле исплатени и тие пари ќе треба да ги врати. Од друга страна, Исак Шабановиќ требало да добие 4.000, но парите не му биле однапред исплатени.

Иако договорот е ѕвездите кои земаа аванс во текот на годината да настапат во тој град, се појави уште еден проблем.

Имено, факт е дека новогодишните хонорари се секогаш значително поскапи од редовните, па се поставува прашањето како ќе се оправдаат толку суми.

Се шпеку лираше дека пејачите би можеле да ги „оправдат“ однапред земените пари на некој од традиционалните локални настани.

Настани како што се Деновите на Ширун или Свети Петар, но се верува дека хонорарите за овие настани се преценети. Единствена алтернатива е истите ѕвезди да настапат за дочекот на наредната Новата година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *