Зоран и неговиот син живеат во не хумани услови, без вода и во лоша здраствена состојба

  • By klaster2
  • ноември 26, 2022
  • 0
  • 148 Views

Не секој ја има таа среќа да живее во топол и хармоничен дом, исполнет со радости и безгрижно детство, со двајца родители.

Животот често знае да зададе уд ар, од кој треба да излеземе посилни и да се справиме со тоа, да се носиме со ситуацијата која е во моментот.

Кога зборуваме за минимални услови за живот велиме, да се има барем покрив над главата, хигиенски услови и храна, но некој го немаат тоа.

Ваква судбина живее Зоран и неговиот син Топлинко, кој живеат многу лошо, во голема сиромаштија, без вода и често без храна.

За да биде ситуацијата уште потешка, и двајцата се инва лиди, не се способни за работа, а таткото е во уште потешка ситуација до синот.

До скоро немале ниту струја, бидејќи имале голем долг кој сега пред две неделеи го подмириле благодарение на хуманите граѓани.

Ова семејство нема ниту тоалет ниту бања, а физилошките работи ги извршува надвор. Нешто што навистина загрижува бидејќи станува збор за 21 век.

Тие имаа вкупни примања од 9.000 динари, социјалнита помош. Тоа е изворот од кој преживуваат, а се случува да останат и без јадење.

Препуштени сами на себе, длабоко во планинско село, ма чење како што знае да рече Зоран, живот од денес за утре, и голема неизвесност.

– Сме апелирале многу пати за да ни се помогне, јас не сум способен да работам, едвај се придвижувам со помош на штаки, но нема одговор.

Големиот хуманитарец Дејан Милошевиќ одлучи да го посети и да му помогне на ова семејство. Тој со неговата екипа организираше мајстори и во најскоро време ќе почнат со градење на бања.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *