Денко Космонаутко: Ми се чини дека вирусот го има и меѓу буквите на тастатурава

  • By admin
  • јануари 10, 2022
  • 0
  • 103 Views

Медицинскиот техничар Дени Јанкуловски кој во јавноста стана познат како и Денко Космонаутко повторно се огласи преку својот профил на фејсбук каде напиша:

Препозитивно е дефинитивно. Млади, стари, нема селекција. Еден позитивен дома – сите позитивни, во најголем број случаи.

На моменти ми се чини дека вирусов го има насекаде па и меѓу буквиве на тастатурава.

Не е ни битно кој сој е, Омикрон, Флукрон или како и да ги крстат. Нека е и КојГоСмислиКрон.

Според она што го гледам (мислам дека е така или барем се надевам) доброто во цела оваа каша попара од големиот број на позитивни случаи е сепак малата хоспитализација и релативно лесна клиничка слика но не кај секого, некои и потешко поминуваат, што укажува едно нешто многу важно:

Без опуштање и размислување како за нешто на кое не треба да му се придава значење, тогаш не пријателот е најјак.

Затоа што никој ништо не знаеме а малку треба за голема бељ а. А доста ни е од бељ и!!

Само прифаќање на фактот дека е тука меѓу нас и соодветно совесно однесување за себезаштита и заштита на сите околу нас.

Толку треба за да биде се како што треба, да биде се’ во ред и нас да не биде. И ќе биде.

Чувајте се. За дружби, за насмевки и прегратки во живо, за гуш и бац. За сето ова со сите што ни се сакани со кои сакаме и понатаму да го имаме секојдневието ЗАЕДНО.

За сите нив и секако за сите вас – Чувајте се

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *