Вики: За Мартина и нејзината мајка Маги пишував и во времето на Груевски и на Заев, а еве сега и на Ковачевски

  • By admin
  • јуни 22, 2022
  • 0
  • 294 Views

На социјалните мрежи започна хуманитарна акција за собирање средства за помош на девојчето Мартина и нејзината мајка од Гостивар.

Мартина Милошеска е девојка од 18 години која има церебрална пар ализа, не зборува и не се движи сама. Во количка е ,а живее со нејзината мајка(татко и е поч инат ) и тоа во државен стан ,на трети кат без лифт.

Бидејки станот нее нивни неможат да направат замена. За да слезе по скалите Мартина мора да слегува со помош на мајка и и тоа нее воопшто едноставно,напротив преставува преголем терет за Мартина посебно.

До пред неколку години можеше да се издржи но последниве години е многу потешко. Ко роната и годините го направија животот на Мартина потежок.

Таа почесто е затворена дома без социјализација бидејки веќе не е можно да слегува по скалите. Поради тоа таа стана уште поне рвозна и има уште поголеми пс ихички проблеми.

Ве молам сите хумани луге сите заедно да го направиме животот на Мартина полесени подостоен. Да не дозволиме да продолжи да живее таков живот.

Ајде сите заедно да помогнеме да се постави лифт и да се олесни нејзиниот живот.Вашата донација значи спас за Мартина

Новинарката на Фокус, Вики Клинчарова го сподели линкот за донации и притоа на својот профил на фејсбук напиша:

За Мартина и нејзината силна мајка Маги пишував во времето на Груевски, во времето на Заев, еве сега и Ковачевски. Пор азително е што нивниот проблем никако не се реши.

Ако можете донирајте, ако можете споделете, ова се времиња кога ни преостанува единствено сами на себе да си помогнеме.

За сите луѓе што сакат да и излезат во пресрет и да помогнат тоа може да го сторат во продолжение на линкот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *