Горан пронаајде мало кученце што живеело во чевла и му пружи нов прекрасен живот

  • By klaster3
  • јануари 4, 2023
  • 0
  • 147 Views

Горан Маринковиќ пронашол мало куче кое живеело и спиело во чевел и решило да му даде прекрасен нов живот.

Вестите за добри луѓе брзо се шират, Горан и неговото добро дело стигнаа до познатиот портал The Dodo посветен на животните, особено на домашните миленици.

Додека шетал низ улиците на Краљево, Горан Маринковиќ секогаш со себе носи храна. Секој ден, овој благороден човек храни преку стотина напуштени кучиња и мачки кои немаат кој да се грижи за нив.

Горан во една прилика наишол на мало куче и немал срце да го остави. „Одев по тесна патека и слушнав леле ци од зад некои камења. Таму видов кученце – премрзнато, гладно, жедно.

Имав храна со мене, па веднаш и дадов салама“, изјави Маринковиќ за „Додо“. Женката била премлада за да преживее без мајка, но Маринковиќ не можел да најде куче во близина.

Кога му се приближи на кученцето, тоа веднаш легна на грб и му го покажа стомакот на Горан. Ова е обично знак дека кучето има доверба во вас, но Маринковиќ знаел дека се работи за нешто друго.

„Беше исц рпена, кутра. Знаеше дека јас би можел да и бидам единствена шанса нешто да се смени, па само легна, како да се пред аде“.

Добриот краљевчанец ја зеде малата женка од земја и ја однесе со себе – директно на ветеринар. Не беше сигурен дали ќе преживее ако останеше сама во грмушката, спиејќи под небото, без храна и вода. Ја нарече Коко и беше воодушевен од тоа каков бо рец е.

Откако на Фејсбук сподели слики од малата Коко, Горан доби десетици пораки од луѓе кои сакаа да ја посвојат.

Сепак, тој сакаше да се увери дека веселата женка ќе го добие најдобриот можен дом, контактирајќи ги своите пријатели и други познаници кои се занимаваат со посвојување кучиња дури и преку граница, па Коко, откако уредно ги прими сите вакцини, замина во Германија во ново семејство.

Една година подоцна, Коко не личеше на бол ното кученце кое го нашол Маринковиќ. Таа порасна во вистинска убавица, бушава и мека, секогаш возбудена кога треба да започне нова авантура.

„Коко има прекрасен дом и моментално е на одмор. Редовно се сликаат – сега се некаде на море“, изјави Маринковиќ задоволен што благодарение на него уште едно куче е извадено од улица и среќно посвоено.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *