Познатиот македонски актер и шоумен Тони Михаловски Шанац кој преку ВМРО ДПМНЕ е инволвиран во политиката и беше кандидат за градоначалник...

Димитар Ковачевски актуелниот Премиер на Македонија кој на оваа фунцкија е од 16 јануари 2022 година својот приватен живто го држи...

Актуелниот Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски иако е релативно млад веќе долги години е на македонската политичка сцена....

Костадин Костадинов важи за еден од попознатати политичари од онаа помлада генерација кој во последните неколку години се етаблираше на политичката...