Седумдесет и едногодишниот Ѓорѓе Дрвеница од Бјелина е последниот кожар во Семберија, но слободно можеме да кажеме и пошироко. Тој се занимава со овој стар занает и...

Радица Бркушанин (70) со години живее потполно сама на врвовите на планината Чемерно, на над 1.500 метри надморска височина. Жената- Рибинсон Крусо ги минува деновите во дрвена...

Сведоци сме на многу голем број примери, кога познати изведувачи музичари, се трудат и вложуваат своите деца да бидат како нив. Односно да пејат и да бидат...

Блаже Миленковски од село Град, делчевско има тежок живот, уште како дете останал без татко а живеел и со психички не стабилна мајка. Се бо рел за...

Голем број учесници во „Задруга“ се занимаваа со пеење уште пред да влезат во реалноста, сепак, некои од нив успеаја да ја зголемат цената и да заработат...

Четиригодишната Мила Микулиќ е родена во 32-та недела, како здраво бебе. Таа има близначка но веќе во седмиот месец, родителите забележаа дека Мила заостанува зад нејзината сестра....

Без сомнение Игор Џамбазов, еден од најдобрите и најпознати македонци, човек со неколку професии според многумина ја доживува својат втора младост. Водителот, шоумен, музичар и писател веќе...

Како што е познато животот носи многу предизвици, некој се родил со среќа, а некој само да ја гледа. Животот задава многу препреки, а Слободан Ангелов од...

„Мислам дека претходната година беше предизвикувачка за сите во различни области, така што беше иста за мене. Морав да сменам или одложам многу работи, што влијаеше на...