Германија во изминатите години стана вистинска мека за многумина Македонци кои одлучија да заминат и да се преселат во оваа држава. Бројката постојано расте со најави овој...

Само некој што долго време бил надвор од дома знае како се чувствувам. Младите обично едвај чекаат да заминат од дома и ретко кој чувствува носталгија за...

Од понеделник, 26 јули, Бугарија е затворена за странци кои пристигнуваат од уште четири земји – Холандија, Малта, Андора и Грузија. Додека пак за бугарските граѓани кои...

Германија ги вброи Шпанија и Холандија меѓу зоните со висока инциденца на коронавирусот, и невакцинираните лица при доаѓањето од овие земји ќе мора да одат во најмалку...

Изминатиот период Германија се соочи со незапамтени врнежи кои предизвикаа големи поплави ширум државата, а кои направија големи материјални штет ти, но и однесоа човечки живот. Допрва...

Многумина Македонци, пред се од источна Македонија се одлучуваа да замина на два месеци работа на лозјата во Италија, а според информациите заработуваат од 2.500 до 3.000...

Недостатокот на квалитетни мајстори во Србија довел до зголемување на нивните плати кои достигнуваат дури до 2,000 евра. Горан Родиќ, од Градежната комора на Србија, за „Вечерне...

Сезонските работници во угостителството и во хотелиерството, и воопшто во туризмот, како и во земјоделството и во преработката на земјоделските производи, во и надвор од границите на...