Македонската кошаркарската репрезентација оствари голема победа во квалификациите за Европското првенство, откако попладнево одигра фантастичен натпревар против фаворизираната Италија. Иако имавме...

Три малолетни деца денеска се давеа во Охридското Езеро. Спречена е голема несреќа благодарение на храбриот фудбалер од ГФК „Охрид Лихнидос“,...