Цела јавност се крена на нозе за баба Марија откако се дозна за нејзината казна од 300 евра

  • By admin
  • мај 14, 2021
  • 0
  • 17345 Прегледи

Пред извесен период бројни регионални, но пред се грчки медиуми пишуваа наголемо за баба Марија која доби 300 евра глоба од страна на надлежните.

Живото оваа 80 годишната баба по име Марија од Ламија во Грција не ја мазел воопшто, а поголемата јавност за нејзе дозна откако таа доби казна од 300 евра затоа што „неосновано“ останала надвор и со тоа ги прекршила мерките против корона вирусот.

Имено, бабичкатасо години на улица продава плодови од нејзината скромна градина. Но полицијата била повикана од жена која тврдела дека бабата нема дозвола за тоа.

Кога пристигнала органите на редот, ја пишале бабата со 300 евра, но откако јавноста бурно реагираше, се огласи и министерот за финансии, Христос Стајкурас, по што истата беше поништена.

“Жвотот многу ми е тежок. Ви благодарам на сите што ме разбираат и застанаа покрај мене. Не сакам пари. Ќерка ми живее далеку од мене, со своето семејство.

Немам никој близу крја мене, се обидувам да направам што можам сама “, рече Марија која изгубила две деца, а подоцна и нејзиниот внук во три различни сообраќајни не среќи.

Токму со последната, не можела да се помири со загубата на нејзиниот внук, па отишла на неговиот вечен дом каде што се нап ила пестицид, пренесуваат грчките медиуми.

Сепак, за среќа, таа била брзо пронајдена и пренесена во болницата, каде лекарите  успеале да и го спасат животот.

Притоа по оваа случка, докторите рекле дека единствениот лек за бабата било да излегува надвор, со цел некое време да ја заборави својата не среќа.

“Не можам да останам дома. Таму имам  не убави слики кои ме потсетуваат на тешки моменти”, рече баба Марија со тажен глас и притоа додаде:

„Јас овие производи не ги продавам за да заработам некои пари, туку едноставно само сакам да излезам, да видам луѓе, за да не по лудам“,