Христијан Мицкоски проговори за своето детството – откри како го минувал

  • By klaster1
  • јуни 30, 2021
  • 0
  • 749 Прегледи

Лидерот на најголемата опозициска партија Христијан Мицкоски беше гостин во емисијата на Тони Михајловски ,,Опуштено“ во е едно поинакво изаданије тој раскажа неколку интересни детали и занимливости од неговиот живот како на професионален така и на приватен план.

– Од аспект на електрониженерството имам на напшано над 70 трудови на различни теми, последната беше напишана во 2018 пред да прејдам во редовен професор.

– Велат како повеќе ја осознаваш науката се поблиску си до бога, но ќе речам ние сме се родиле грешници, па такви и ќе заминеме од овој свет.

– Верник сум врпочеам како сите, грешиме, но никогаш намерно или индицирано не сум грешел и сум побарал прошка кога тоа сум го сторил, вели Мицкоски.

– Имам два сина Антониј и Јован, засега не гледам индицја и желба дека сакаат да го учат тоа што јас го завршив, зборувам за електроинжинерството.

– Помалиот син Јован сега се запиша во средно училисте, тој е добар ученик, оди на доста натпревари и освојува први места, кај него има простор за да направи нешто повеќе, но ќе видиме како ќе го совлада средното образование, па потоа ќе размислува што како.

Инаку сопругата на лидерот на ВРМО ДПМНЕ потекнува од Струмица, а токму и неговиот најголем политички опонент е од таму, па од таму Тони му го постави прашањето како ја доживува Струмица.

– Навстина прекрасен град е Струмица, со прекрасен народ и многу убави места, јас таму имам многу приајтели, кој ги сакам и почитувам.

– Кога сакам да ги наполнам батериите и кога сум слободен, мојот мир, односно местото каде што се пронаоѓам се планините, таму ги полнам батериите.

– Еве ако можам да издвојам од македонските планини, Кораб е така малку потежок за искачување за разлика од другите врвови но, тоа ме исполнува.

– Детството ако можам да го опишам со еден збор можам да кажам само прекрасно. Имавме многу убаво детство, имасе другарство, единство.

– Се секјавам се собиравме кај едни флипери, израснав во Карпос таму имаше флипери и тоа ни беше збирно место а од таму па потоа одевме и на други места, имаше и излегување и спортување и љубов, се сеќава Мицкоски.

– Најголем мотив во животот е токму мојата фамилија, а ме исполнува истотака кога ке си отидам дома и ке знам дека сум ги исполнил сите мои обврски тој ден што сум ги зацртал.

– Имав три сериозни понуди да ја напуштам Македонија и да заминам да работам на универзитети и тоа добро признати и да заработувам добро.

– Но јас се одлучив да останам тука и да се бо рам за подобра Македонија, бидејќи Македонија е моето се, се повеќе би било сувишно, заклучува Христијан Мицкоски.