(ФОТО) Христијан Мицкоски со стајлинг во кого ретко сме навикнати да го гледаме

  • By admin
  • октомври 9, 2022
  • 0
  • 198 Views

Актуелениот лидер на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски кој воедено е и универзитетски професор е еден од најпопуларните политичари во македонија.

Како што е познато во 2016 станал директор на АД „Електрани на Македонија“, а во периодот 2015–2017 бил советник за енергетика на премиерите Никола Груевски и Емил Димитриев.

За водач на ВМРО-ДПМНЕ е избран на шеснаесеттиот конгрес на партијата во Валандово. За Мицкоски гласале 376 делегати (од вкупно 438).

Студирал на Машинскиот факултет во Скопје во периодот од 1996 до 2001 година. Со звањето магистер по технички науки се стенува во 2003 година при завршување на постдипломските сртудии на Машинскиот факултет во Скопје со магистерската тема „Оптимизациона синтеза на лостови механизми“.

Во периодот од 2001 до 2002 работи како главен и одговорен проектант и изведувач на теротехнички инсталации, Фонко клима, Скопје. Од 2002 до 2004 година работи како помлад асистент на Машинскиот факултет.

Од 2004 до 2009 година работи како асистент на истиот факултет. Во периодот од 2009 до 2014 работи како доцент. Во 2014 на истиот факултет избран е за вонреден професор.

Во 2016 година поставен е за претседател на управениот одбор и Генерален Директор на АД ЕЛЕМ. На 6 август 2017 година разрешен е од оваа позиција од страна на новата влада предводена од СДСМ.

Во јуни 2017 година, веднаш по изборот на новата влада на СДСМ Мицкоски се повлекува од позицијата „надворешен соработник за енергетика“ на која е назначен од претходната влада.

Во истиот период тој се повлекол и од други комисии во кои функциите ги извршувл бесплатно. Како причина за оставките Мицковски ги навел различните политички, економски и енергетски концепти со оние што ги има новата влада

Лидерот на најголемата опозициска партија Христијан Мицковски сме навикнати да го гледаме скоцкан, во одело и свечено, но овојпат реши да се покаже во друго светло.

За Мицко е познато дека е голем љубител на планината, па често знае да искачи некој врв што беше случај и вчера. Секако, за тоа беше облечен во спортска варијатна и притоа напиша:

Саботно октомвриско претпладне на Огражден планина, 1746 мнв. Македонска убавина, наоколу Беласица, Малешевските планини, а на исток Пирин.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *