(ФОТО) Софија објавила фотографија од новиот автопат, но не ни помислила дека поради тоа ќе заврши зад решетки

  • By klaster2
  • октомври 18, 2022
  • 0
  • 220 Views

Поради објавата на социјална мрежа, на која се гледа возило управувано од лице со брзина од 185 км/ч на дел од патот каде брзината на движење е ограничена на 100 км/ч,

Полициски службеници од Подгорица презеле мерки и дејствија од нивна надлежност. Полициската управа во соработка со управителот на автопатот „Монтепут“

Со помош со гледање на видео надзорот го пронашла идентитетот на женското лице Софија Булатовиќ (30) кое управувало со возилото – велат од полицијата.

Булатовиќ е при веден за сторен пре кршок од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата и ќе биде изведен пред надлежен судија за пре кршоци.

 

Инаку, како што пренесуваат медиумите, откако е отворен, на овој црногорски пат се забележани доста необични ситуации,

Како што се на пример како еден возач ноќе вози во спротивна насока, некои возат со 200 километри на час, односно двојно повеќе од дозволеното

Неколку мотоциклисти направиле пак пауза за цигари во тунелот и правеле селфи во бавната лента, додека возачот со каучот на покривот од автомобилот привлече најголемо внимание.

– Имаше камион во кој возачот појадуваше и пиеше пи во. Па, и нас ни е смешно, додека не почнеме да размислуваме за останатите патници кои треба да поминат таму, а за кои тоа претставува опа сност.

Покрај овој случај, имавме и човек кој возел кауч, двосед, на покривот од автомобилот до тунелот на северниот дел од автопатот.

Таму мудро решил да го запре возилото и да дремне, и тоа баш со кауч – изјави директорот на надзор на овој автопат Андреј Михаиловиќ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *