(ФОТО) Ламбе, по она што го снајде, не ги остави фановите без него – сподели каде е и што прави

  • By klaster3
  • септември 29, 2022
  • 0
  • 162 Views

Како што е познато Ламбе Алабаковски своевремено беше еден од најпопуларните македонски пејачи и кој го живееше врвот од музичката кариера, но се реши да замине во Америка.

Сепак Алабаковски пред неколку месец реши да се врати од Америка и одлучи да остане во Македонија.

– Еве после шест години се вратив овде. Животот во Америка беше убав период во мојот живот. Се посветив на семејството.

Ламбе има бројни настапи ширум Македонија како и голем број договорени настапи летово и е еден од најбараните домашни изведувачи во моментов.

– Работам на доста нови проекти, почнав да настапувам низ Македонија, ќе излезат нови песни а се надевам таму во септември дека и албум ќе излезе.

Тој неодамна мина низ тежок период откако заврши зад решетки поради случајот со бугарскиот клуб во Битола, но се чине сега сето тоа е зад него.

Причината е веќе добро позната, а тоа е настанот во бугарски клуб „Ванчо Михајлов“ во Битола поради кој заврши зад решетки.

Пејачот откако го подметна пож арот, во кој из горе вратата на центарот, беше прит ворен, за неколку дена подоцна да биде пуштен во домашен прит вор. Подоцна му се даде можност да се брани од слобода.

Случајот на Ламбе Алабаковски, кој пред неколку месеци го подмета пожа рот во културниот центар „Иван Михајлов“ во Битола, доби исход.

Имено, ос уден е на условна ка зна од шест месеци. Тој е ос уден на алтернативна условна ос уда со утврдена ка зна зат вор во траење од шест месеци, доколку во период од една година не стори ново кри вично дело.

Алабаковски уште за време на истрагата го призна делото, но не кажа од кои мотиви го сторил. По прес удата, на Алабаковски му се вратени двата пасоша, и македонскиот и американскиот.

Тој не ги остави неговите фанови на социјалните мрежи без трага и глас, па сподели фотографија заедно со неговите колеги и пријатели меѓу кои е Ирена Спировска, за време на манифестацијата „Преспански јаболкобер“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *