(ФОТО) Една од најпознатите македонски пејачки стана бурек мајстор

  • By admin
  • мај 6, 2021
  • 0
  • 2778 Прегледи

Кога ќе спомнеме Бурек, не е потребно да се трошат премногу зборови за овој специјалитет.Бурекот може да биде исполнет со сирење, често фета, мелено месо или зеленчук.

Moже да се речи дека бурекот е измислен во она што денес е модерна Турција, во провинцијата Анадолија во тогашна Отоманско Царство во раната ера, за да стане популарен елемент на отоманската кујна, или може да датира од кујната на Стариот Рим.

Бурекот може да имаат свои корени во турската кујна и може да биде еден од своите најзначајни, но и древни елементи на турската кујна, откако беше развиена од страна на Турците на Средна Азија пред нивната миграција кон запад во Анадолија.

Сузана Гавазова и во време кога е без ангажмани останува една од најактивните, ако не и најактивна македонска пејачка.

На почетокот од 2021-ва, Гавазова ја промовираше нејзината најнова песна насловена “Прстен несуден”, заедно со спот кој што го изработи ИН Продукција под режисерска палка на Даниел Јовески.

Но Сузе тука не застана па пред неколку дена на големиот верски празник Велигден повторно ги почасти своите фанови со една голема новoст.

Имено Гавазова ја промовираше својата нова песна со видео запис насловена како „Аманет“.

Спотот е снимен на неколку локации и нуди одлични кадри а фановите и тоа како позитивно реагираа.

Гавазова откако остана без работа поради добро познатата состојба, таа повеќе посвети внимание на своето семејство.

Сузе се почесто може да ја видиме во кујната каде што често подготвува најразлични специјалитети, но и традиционални јадења.

Така беше и овојпат, кога Сузе реши да подготви домашен бурек и се пофали на социјалните мрежи со фотки на Инстаграм.

Како го подготвуваше бурекот и како испадна на крај моѓе да се забележи од фотографиите.