Сузана откри каков невообичаен подарок добила од Саша Поповиќ за нејзиниот роденден

  • By klaster1
  • јуни 20, 2021
  • 0
  • 2383 Прегледи

Пејачката Сузана Јовановиќ својата музичка кариера ја започна уште во 1993 година, а освен како хитови е позната и како сопруга на славниот Саша Поповиќ.

Таа беше гостинка во популарната емисија на телевизијата Курир „Сценирање, каде зборуваше за нејзината кариера и живот, а во еден момент ја допре и предрасудата за која рече дека е многубројна кај нашиот народ.

Таа се осврна на предрасудите кои се длабоко вкоренети кај Србите, а тие се однесуваат на фактот дека на Сузана и е лесно во кариерата, бидејќи нејзиниот сопруг е Саша Поповиќ.

– Мислам дека луѓето дури и не размислуваат пред да кажат нешто. Ние Србите сме многу склони кон предрасуди. Мислам, кога можеме да имаме еден Новак Ѓоковиќ.

– Кој е најголемиот и најдобриот амбасадор на нашата земја и кој толку пати ни ги осветли образите, но видов и колку же стоко го критикуваат и навредуваат кога ќе изгуби, па зошто да не една Сузана Јовановиќ.

– Ние сме таков народ. На пример, не дозволувам воопшто да биде навреден во мое присуство, а кога ќе изгуби, го охрабрувам, му испраќам убава енергија.

– Знам дека ќе го достигне, дури и преку малите екрани. И кога ќе загуби и кога игра лошо, јас сум со него. Па, тоа е вистинска поддршка, ова се вистински луѓе!

Сузана исто така нагласи дека има голема желба да присуствува на некои од натпреварите на Новак, а она што многумина ги изненади е фактот дека Саша и Сузана се пријатели со родителите на Новак.

– Мама и тато се прекрасни за него. Мислам, каков син родија и наместо да го фалиме со сите наши усти, колку е момчето прекрасно, паметно и мудро, ние го критикуваме.

Па кога ќе го критикуваат, тогаш нека ме критикуваат и мене. Верувајте ми, влегува во едното уво и излегува од другото – вели Сузана.

Пејачката Сузана Јовановиќ се осврна и на еден момент, односно откри за невообичајниот поклон што го добила од нејизниот сопруг.

По тој повод, пејачката откри дека некогаш била изненадена од нејзиниот сопруг, Саша Поповиќ:

– Не знам од каде идејата. Тој го однесе мајмунот на мојот роденден, не би го препорачал на никого да го чува дома.

– Имавме многу пријатели кои дојдоа да ја видат атракцијата, мајмун во кафез, а потоа и го дадовме на зоолошката градина. Мајмунот е голема одговорност, голема обврска – рече Сузана.