Стојанче Ангелов откри со кој Албанец од политичката сцена има добри односи

  • By klaster1
  • јуни 21, 2021
  • 0
  • 2465 Прегледи

Генералот Стојанче Ангелов а воедно и директор на центарот за управување со кри зи, беше гостин во емисијата ,,Г-карпет,, со Миро и Ведрана.

Тие зборуваа на многу доста интересни, теми, за функцијата која сега ја има Ангелов, за тоа кој го има главниот збор дома, за во 2001, тој исто така истакна со кој политичар од албанкиот блок има најдобри односи, како и ред други интересни работи.

– Тоа што се случи во 2001, да се трудиме да не се повтори, тие не мили сцени, се што треба ќе правиме во рамките на политиката и слично нешто за да не дојде до тоа.

– Наскоро ќе има конкурс, за вработување на нови членои во центарот за управување сп кри зи, но сепак тие ќе мора да поминат одредени селекции, пред да бидат вработени, вели Ангелов.

– Дома во семејството сите несогласности и договори поуди и слично ги решаваме, заедно, со доста компромис, вели Стојанче.

– Сметам дека вое ниот рок не треба да е задолжителен туку баш како сега доброволен, неможе некој со си ла да го натерате да прави нешто. Но сметам дека обуката и пристапот треба да се сменат и да стане доста по привлечен.

– Неможам да се пофалам дека имам многу пријатели Албанци, тоа се некој генерално што соработуваме со нив и работата не зближила.

– Еве например со Абедин Зимбери имаме добри односи и го почитувам, тој во 2001 изгуби дури 10 членови од своето семејство. Јас бев на нивното вечно почи валиште и оддадов почит.