Стефан со само 5 години може да се пофали со капиталци како што не можат многу постари

  • By klaster1
  • јуни 3, 2021
  • 0
  • 232 Прегледи

Еден од најдмладите рибари Стефан кој на 5 години заедно со неговиот татко Горан можат да се пофалат дека во изминатата година ловеле риба на скоро сите езера и реки во областа Ниш, но и на многу реки и езера во Србија.

– Пред неколку дена фатив Голема мрена, и тоа две парчиња, ги фативме со мамец, многу е возбудливо, вели на кратко младиот Стефан.

Освен рибите, Стефан обожава и влекачи, особено змии, тој бркал и многу гуштери, вели досега видел многу влекачи, како гуштери, змии и слично и дека не се плаши од нив.

„Некаде во април, кога започна проблемите и случувањата со вирусот тој рече:„ Тато, сакам утре да одам на риболов со тебе “.

Таткото и синот се наоѓаат на реката и во природата секој втор ден, а многу често им се придружува и мајката Милица, иако не лови риби.

„Со оглед на денешниот начин на живот и фактот дека сè е некако забрзано и дека родителите едноставно немаат време да се посветат на толку многу на децата .

,,Многу е полесно да му дадете на детето телефон или игран цртан филм, ние се обидуваме да потрошиме многу време во природа заедно и да ги намалиме сите наши обврски на минимум за да имаме повеќе време за детето и за нас двајцата.

,,Едноставно, на тој начин се одржуваат некои контакти и блискост во семејството, што е многу важно денес “, објаснува Милица.

Горан велат дека нивните пријатели и колеги од работа, исто така, поминуваат многу време со децата во природа, па затоа не ги гледаат како чудаци, туку како некој што води здрав начин на живот.