Стдентката Марија: Астрологот Предраг ми зеде 500 евра и ме извиси со смешно објаснување

  • By klaster1
  • јуни 1, 2021
  • 0
  • 369 Прегледи

-Добро познатиот астролог Предраг Петковиќ ми зеде 500 евра за енергетско чистење, тој не стори ништо од тоа, и кога го замолив да ми објасни зошто не направил ништо.

– Тој рече дека повеќе немаме енергија за заедничка соработка и ме блокираше на социјалните мрежи за да не можам да стапам во контакт со него,

Изјавува за ,,Курир рс,, студентката по право од Белград, Марија Блежиќ (21), која тврди дека овој астролог ја изневерил и и ги собрал парите.

– Првиот пат кога повикав астролог беше кога правев натална карта, а потоа тој ми предложи дека енергетското чистење може да ми помогне да го решам проблемот

– Насобраниот стрес што влијае на моето здравје и дека ќе бидам полошо кога ќе остарам. Имам многу стресна работа, учам право и многу други работи што не можев да ги поднесам.

Тој рече дека процесот на чистење чини 500 евра, дека трае 21 ден и дека потоа детално ќе ми објасни што е направено и ќе ме советува како понатаму – изјавува Марија и додава дека му ја платила потребната сума, но потоа тој ја промени приказната, после 21 от ден јас останав изненадена.

– Му се јавив за објаснувања и совети, тој не одговараше на телефон, но во моите пораки напиша дека церемонијата е завршена и дека цената што ја платив не вклучува никакви одговори на прашања.

-Тој посочи дека треба да се плати дополнително. Кога му реков дека станува збор за измама, тој ми напиша дека не сака повеќе да соработуваме, да најдам некој друг.

– Како што вели има многу што да се прави со мене во иднина и дека веќе тој и јас немаме енергија за понатамошна соработка . Потоа ме блокираше на социјалните мрежи – вели Марија, за соседните медиуми.

Предраг Петковиќ, инаку, се претставува како астролог и културолог, а на јавноста и е познат по неговите изјави дека Земјата е рамна плоча. На обвинување на клиентката деак е измамена од страна на него тој премногу не се вознемирил.

– Секогаш има незадоволни луѓе кои можат да кажат што било, како и оние кои ќе пропаднат. Секој може да каже што сака, изјави Петковиќ за ,,Курир,,

Тој додаде дека прочистувањето на енергијата не е поврзано со третман, туку со усогласување на енергетското поле, дека не му е потребна никаква дозвола за тоа, бидејќи нема никаква врска со здравјето, психологијата или медицината на некоја личност.