Срѓан на сабајле е во јамите и копа руда, а кога ноќта ќе падне е ди-џеј и пушта музика

  • By klaster1
  • април 27, 2021
  • 0
  • 415 Прегледи

Срѓан Пантовиќ има 26 години и од рана возраст го правеше само она што најмногу го сака. Тој сонувал да стане рудар – и тој стана, тој сакал да биде диџеј – и тоа стана, и покрај тоа, тој е одличен столар и електричар.

Во исто време, ништо не е тешко за овој разноврсен млад човек, тој прави сè со ентузијазам и леснотија.

Неговите пријатели од јамата велат дека тој е нивниот „диџеј, ла бамба“, дека е секогаш насмеан и весел и дека времето со него поминува многу брзо.

-Уште в зори сум станат, се залљубив во рударството, кој влезе еднаш и ќе му стане интересно, а потоа вечерните часови пуштам музика, места каде се забавуваме и дружиме.

– Не ми е тешко во рудникот, имаме редовна плата, бенефиција добра, добри колеги. Поминувам осум часа во рудникот, кога нешто навистина сакате да го работите мислам дека нема граници.

-Цел живот сум работел тешки работи, овде сум веќе две години, ама барем имам работно време. Знам во колку ќе отидам и ќе се вратам.

-Влагата и мрачноста се тука присутни но тоа не ми претставува проблем. А кога завршам со работа овде одам во дискотеките и се забавуваме до разни зори.

Но ова не е се , што се однесува на работите што ги работи Срѓан, тој истотака е добар електроничар и столар, цела гарнитура, кујна ги има напревено со своите десет прсти.

Кујната која што ја направил можат да му подзавидат многу мајстори, спој и на двата занаети, навистина правено до детал.

Неговите родители се пресреќни што имаат ваков син, како што велат тој многу успеал за неговите 26 години, а тие му се вечна поддршка.

-Ние што поскаме тоа тој го претвара во реалност, еве примерот со кујната. Навистина прекраснот, исти вакви особини имаше и неговиот покоен дедо. За разлика од неговата генерација, тој со неговите 26 години успеа и уште ќе напредува, вели неговата мајка.