Синиша Стаменов: Немам редовен оброк, од ова што може подолу

  • By klaster2
  • јуни 24, 2022
  • 0
  • 128 Views

Животот е полн со предизвици, кој ни ги задава за да се избо риме со нив. За жал некој од почетокот на својот живот е приморан да ги виде сите црнила.

Не секој ја има таа среќа да израсне во топол и хармоничен дом, полн со љубов и спокој, да има мирен сон и да има потпора.

Па токму и тие луѓе кои ги искусиле сите овие тешки моменти во животот ги прават повеќе силни во животот и по храбри.

Таква судбина трга и Синиша Стаменов од Горна Ржна живее со својата стара изне моштена мајка Станка која има 87 години и е неподвижна.

Најблискиот град и е оддалечен 30 киломтери, а тие немаат никакво превозно средство, живеат во многу лоши услови, со еден збор нечовечки.

Ова семејство беше посетено од големиот хуманитарец Дејан Марковиќ, кој одговарата на повиците и оди таму каде што е најпотребно.

Токму пред камерата на Дејан Марковиќ се отворија и двајцата и отворено и емоционално зборуваа за ситуациајта во која се наоѓаат.

– Немојте да дозволите да заминеме гладни на другиот свет, ве молам беа зборовите од баба Станка кој допираат до душа.

Се придодаде и Синиша кој додаде: Ова не се издржува, да немаш редовен оброк, од ова што може подолу, не знам до кога вака.

Ова семејство нема никакви примања, а Синиша кога ќе го повикнат оди и работи, но таквите прилики можат да се бројат на прсти.

Тој не може да ја остави својата мајка сама, мора да е до неа. Честопати си легнуваме гладни, кога ќе има нешто за гостење тоа е вистински празник.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *