Саша Поповиќ и Лепа Брена ја слават продажбата на „Гранд“ – од цифрата боли глава

  • By admin
  • јуни 28, 2021
  • 0
  • 12335 Прегледи

Како што е познато Саша Поповиќ и Лепа Брена, заедно со сопругот на Брена, Слободан Боба Живојиновиќ, го продадоа остатокот од 49 проценти од Гранд продукција на Јунајтед Медиа, кој веќе купи 51% од акциите во 2014 година.

Со продажбата на овој удел од останатите 49 проценти, основачите на Гранд ќе заработат вкупно дури 30 милиони евра на нивните сметки. Од нив, половина биле платени пред пет години.

Значи, со едноставни пресметки, заклучено е дека Поповиќ и Брена овој пат ќе добијат 15 милиони евра за продажба на остатокот од Гранд.

Уделот на Саша во сопственичката структура беше 24 проценти, и затоа би вредел 7.350.000 евра, додека пејачката поседува 25 проценти и таа ќе биде побогата за 7.650.000.

Пред неколку дена се одржа финалето на Ѕвезде Гранд каде што се дозна победникот за оваа сезона.

По завршување на овие обврски, веќе старите сопственици на телевизијата решија да се опуштат и да прослават

Вечерва Саша Поповиќ и Лепа Брена ја слават продажбата на „Гранд“ во еден бар во главниот град на соседна Србија

Тие ги собраа сите драги луѓе, меѓу кои е неговата сопруга Сузана Јовановиќ, како и сопругот на Брена, Слободан Боба Живојиновиќ.

На забавата беше и Жиика Јакшиќ.

Како што се шпекулираше пред неколку месеци, Брена и Саша добија дури 30 милиони евра од продажбата на „Јунајтед медиа“.