Самохран татко мора зад решетки поради берење дрва – сега нема на кој да ги остави децата

  • By klaster1
  • мај 3, 2021
  • 0
  • 1439 Прегледи

Елведин Ахметовиќ, самохран татко на четири деца од Грабовац кај Велика Кладуша, чија сопруга Индира по чинала минатата година, ќе мора да оди зад решетки 60 дена поради сечење на шума.

Најмногу е загрижен за тоа каде ќе останат децата за тоа време, бидејќи нема пари да ја плати ка зната.

-Сè е поради сечењето шума. Морам да одлучам што ќе правам со децата, додека ја отслужувам каз ната- вели Ахметовиќ.

Неговата сопруга по чинала минатата година, по што потоа тој се грижеше сам за нивните четири деца.

Како што Елведин порано изјави за „Аваз“, таа неколку пати одела во Здравствениот дом во Велика Кладуша, од каде што секој пат ја испраќале дома со зборовите „таа нема ништо“ и ,,се е во ред,,

Имаше големи бол ки и кога лекарите конечно ја испратија во болницата во Бихачка, за неа веќе беше доцна, бидејќи и пу кна жолчката.

Имам сестра и зет тие помагаат колку можат, им благодарам и на сите добри луѓе кој ни излегоа во пресрет за помош околу вдомувањето.

Судбина на четирите деца Еснаф, Адмаила, Адила и Арнела, сега е неизвесна и уште потешка.