Раперот Таско неочекуван ја промени професијата и реши да премине во угостителство

  • By klaster1
  • јуни 23, 2021
  • 0
  • 363 Прегледи

Раперот Христијан Тасковски попознат како Таско, моментално е еден од најпознатите македонски изведувачи, но и посироко, со својте хитови, ги има милион прегледи на Јјтуб, а и ги полни клубовите.

Тој е млад и доста амбициозен, но истотака сака да експериментира и испробува нови професии, воглавно сите го знаат како пејач, но и како актер, а сега и како угостител.

Екипата на ,,Бекстејџ,, бесе во ресторанот каде сто тој работи и можесе да се увери во неговите угостителски способности односно како келнер.

-Музиката е мој начин на живот тоа ми е првенствено, но се пробав и во актерството, а сега и во угостителството, вели Таско за ,,Бекстејџ,,

– Не е дека нема пари во музиката, туку ова е повекегодисна желба на мојот татко, кој покрај тоа сто се бави со ентериер е да има ресторан.

– Па така јас и брат ми сме тука да го поткрепиме колку можеме и ете на еден начин да основаме еден семеен бизнис, овде планирам да биде изведувана забавна музика и пред се достапна за сите каде лугето ке уживаат во пријатниот амбиент.

Мислење за неговата нова професија дадоа и дел од присутните во ресторанот, и мислење на кое поле најмногу го бива Таско.

– Го поддржувам Таско на секое поле, но сметам дека како рапер е најдобар дефинитивно, додека пак други велат дека го бива и во актерството и во угостителството но му препорачаа да се задрже на рапот.

Сепак доказ дека најдобро се снаога на музичката сцена се милонските прегледи, неговата популарност, бараност и привлечност каде и да се појави тој.

Несомнено е дека тој е водечки лик на нова генерација на изведувачи, кој пленат со својот настап, а секако покрај тоа и пронајдувањето нови професии е за почит.