Пристигна убава вест за момчето за кое денес цела Македонија се крена на нозе

  • By admin
  • мај 12, 2021
  • 0
  • 20394 Прегледи

Денес цела Македонија се крена на нозе по апелот за помош на Надица Белдедовска која на својот личен профил на фејсбук сподели молба за пронаоѓање на својо близок роднина Александар.

Почитувани претставници на медиумите Ве замолувам да ја објавите веста за исчезнувањето на нашиот сакан син, девер и чичко Александар Черговски со прекар МАЛИ Радио МК.

Имено тој од Германија е излеен на 18.02 2021 год со цел да дојде во Македонија поточно во Берово во својот дом.

Последна информација е дека ја преминува МКД граница и е забележан на Табановце од страна на нашите цариници односно регистриран е од видео надзорот и пасошката контрола, но од тогаш му се губи секоја трага

Веднаш е алармирано во Полицијата а известен е и Интерпол од страна на семејството кое живее во Берлин.

Ги замолувам сите пријатели кои имаат било каква информација за него да не исконтактираат со цел за негово пронаоѓање, гласеше нејзиниот апел.

Кирил Черговски, близок роднина на Алекандар пред околу еден час се огласи на фејсбук и сподели

Почитувани пријатели, сакам на сите да ви се заблагодарам за секое споделување во врска со мојот чичко Александар, со помош на вас успеавме во рок од 24 часа да го пронајдеме и воспоставиме контакт.

Ви благодарам на сите уште еднаш за секоја ваша споделена објава и искажана молитва, Господ е голем, ви благодарам уште еднаш.