Преубавата актерка Марија раскина со ракометарот, остави се и замина на село да вози трактор

  • By klaster1
  • мај 10, 2021
  • 0
  • 10441 Прегледи

Актерката Марија Петронијевиќ потполно се повлече и живее далеку од камерите и очите на јавноста. Таа се врати во родното село, се посвети на имотот и се чини дека го најде својот мир и среќа.

Познато е дека Марија, која многумина ја нарекуваат балканската Моника Белучи, некогаш имала голема љубовна врска со ракометарот Владо Мандиќ, кој важи за еден од најголемите заводници на домашната јавна сцена.

Таа љубов не опстојала, а по раскинувањето, убавата актерка живее на релација Белград – село Висибабе, но дури и кога останува во главниот град, ретко се појавува на јавни настани, а главна преокупација и е земјоделството како домашни животни.

Марија открива дека не се двоуми да работи земјоделска работа.

– Ако би шетале секој ден покрај моите полиња од март до октомври, веројатно би можеле да ме сретнете со машина, пила, мотика, распрскувач, како ги истегнувам цревата, косам, жнеам, берам јагоди, вклучувам и надвор од некои пумпи.

-Површината под јагоди не е премногу голема, тоа е околу 80 хектари, но вкупната површина на земјоделско земјиште што ја обработувам и што ја обработував е околу три хектари.

-Трева расте на еден дел од земјата, која ја наводнувам од оваа година, и планирам да купам неколку машини за косење ,потоа ширење и балирање бидејќи имам и десетина овци кои се хранат со тоа сено.

– Во езерцето, кое во овој момент е димензионирано на околу 1.500 кубни метри вода, планирам да одгледувам крап, според препораките на некои експерти, ги насочувам ресурсите кон изградба на природен еко-систем.

– Но ми требаат уште неколку години за сето тоа – изјави таа за „Блиц“ и потенцираше дека не се срами од својата работа.