Познатата водителка на Канал 5 распали: Ало Министерство за здравство, дали се слушаме

  • By admin
  • јули 21, 2021
  • 0
  • 14390 Прегледи

Милена Антовска Станковска е добро познато лице на гледачите.  Станува збор за водителка на Канал 5 ТВ која најечсто ги води утринските емиси, а може да ја видиме некогаш и како лото девојка.

Во опцијата стори на „Инстаграм“, Милена откри  дека минала низ тежок период откако дека добила стомачен вирус и поминала многу полошо отколку кога имала корона.

После скоро 4 дена ќе излезам надвор, се радувам како мало дете. Причината е што имав стомачен вирус, но не само јас туку и детето, сопругот и пошироката фамилија. Пазете се, има неколку видови на стомачни вируси кои ги има сега, ми кажаа докторите.

Јас поминав бааги лошо, дојдов до степен да примам инфузии за да се дигнам на нозе, брза помош не доаѓа зошто наводно немале што да направат.

Бев приморана да барам луѓе да дојдат од приватна клиника. Откако примва инфузија и не ми беше подобро, морав да заминала на државна клиника. Заминав на Инфективна многу рано сабајлето, петок спрема сабота.

„На инфективна немаше ниту еден човек, ниту доктор, ниту медицинска сестра, ништо ништо, освен чуварот кој што внатре си пуш еше цигара“, вели водителката.

Од инфективно морав да отидам во друга клиника за да ја добијам негаде каде ги направи испитувања за да ми кажат дека се е во ред.

Така да министерство за здравство ало дали се слушаме сакам, да ја искористма оваа социјалн мрежа за да апелирам да се подобри нешта, да не биде дека само нешто се сликаме и објавувам фини нешта.

„Јас разбирам дека докторите се преморени, јас лично сум уверена бидејќи на терен, посебно лани, снимав кога беше најтешко и знам колку се посветени и колку беа растрчани насекаде.

Но, тоа не значи дека луѓето кои имаат потреба од здравствена помош треба да трпат затоа што во моментот нема здравствено лице на некоја од клиниките. Не сакам својата позиција, професија да ја користат и да барам „врски“. Тоа не треба така да биде.

Некој ќе каже „де стомачен вирус“. Но, верувајте јас стомачниот вирус го поминав 10 пати потешко и ми беше полошо отколку кога имав корна“, вели Антовска.