Пејачот Мирко: Месечно трошам околу 1300 евра, се издржува некако

  • By klaster1
  • септември 15, 2021
  • 0
  • 440 Прегледи

Мирко Пајчин, попознат како Баја Мали Книнџа, има шест деца, за кои вели дека е многу горд, постарите деца одат на училиште со нив сум повеќе.

Пејачот откри и како ги менаџира месечните трошоци, како да се смета себеси за „волш ебник“. И како го поминува месецот.

– Се променив кога добив големо семејство, имам шест деца. Се сметам за магио ничар. Само градинки и трошоци над 1.300 евра месечно.

– И тука, повторно, никаде не доцнам и сум точен на време. Се занимавам малку повеќе со помлади сега. Тие сега имаат по две- три години.

– Порано немав многу време за деца, особено за поголемите. Најстарата Смилјана има 24 години, со која не сум поминувал толку време.

-Сите се талентирани, само јас не го потенцирам тоа. Лилјана се занимава со спорт, таа е тенисерка. Смилјана е со медицина, а Ненад учи сообраќај, тој е како мене.

– Никогаш не им се мешам на децата, тие сами си одлучуваат што понатаму, и како ќе функицонираат, нормално јас сум тука за да ги поддржам во се.

– Трошоците се големи, но се издржува некако, за децата живееме и за нив твориме, тие се наше непроценливо богатство, вели популарниот Баја Мали Книнџа.

– Никогаш не ми се допаѓаше училиштето, тоа не беше силна страна, мојот син се одлучи исто така како мене да запише средно, вели Пајчин.

– Не замерив никому и им помогнав на многу пејачи да направат кариера. Радоје Раичевиќ ми беше пријател и го препозна мојот талент”, откри Мирко во емисијата “Под сјајот на sвездите”.