Пејачката Јана: Татко ми го продаде тракторот поради мојата кариера

  • By klaster1
  • мај 11, 2021
  • 0
  • 439 Прегледи

Фолкерката Јана Тодоровиќ и нејзиниот сопруг Ивана се во брак 23 години, а тој ретко се појавува во јавноста.

Имено, тие двајца имаат ќерка родена надвор од Србија, а пејачката претстави детали за кои малкумина знаеја за нивната врска а истотака и за почетокот на нејзината кариера.

“Иван и јас се запознавме точно пред 23 години, долу во Косово, каде што и живеев и пеев. Тој дојде да ме слушне затоа што му требаше музика и секако пејачка за ресторан што го отвораше во Минхен.

,,Тој ги слушна првите неколку стихови, и реагираше супериорно. По два часа излезе и рече: ‘ти ќе бидеш моја или ничија’. рече Јана во емисијата „Магазин ИН“ и додаде:

“Многу од моите пријатели знаат што се случуваше во тоа време, сите оние кои ме познаваа. Така, влегов во сериозна врска и веќе се омажив за Иван и така веќе 23 години, имаме прекрасно девојче.

Пејачката Јана Тодоровиќ се присети на почетокот на нејзината кариера и за жрт вата на своите родители за нејзиниот успех.

Имено, таа рече дека најголема поддршка имала од нејзиниот татко, кој дури и продал трактор за да и овозможи музичка кариера.

– Тие бараа да ја работам оваа работа. Татко ми дури ми рече да започнам да пеам, и ако е потребно, тој ќе продаде сè затоа што знае дека имам талент.

,,Татко ми прво го продаде тракторот, па се задолжи … Сето тоа беше слатко и веројатно морав да го поминам сето тоа бидејќи беше предодредено – рече фолкерката за соседните медиуми.

– Тие секогаш имаа поголема вознемиреност отколку самата јас. И мајка и татко. Тие се горди, како и сите родители. Сега и јас сум мајка, знам колку сум горда на својата ќерка – вели Јана.