Пејачката од ,,Ѕвезде Гранда“за живот заработува возејки трактор и берејки јагоди

  • By klaster1
  • јуни 24, 2021
  • 0
  • 9276 Прегледи

Учесничката на „Звезда Гранда“, Валентина Кузмановиќ привлече големо внимание за време на натпреварувањето оваа сезона.

– Првпат се појавив на сцената на „Гранд“ на девет години и тогаш сцената ме засака. Тоа навистина ми значеше во смисла на искуство.

-Се обидов и навистина секоја година се подобрувам, а денес ја усовршувам својата вокална техника и ќе дадам се од себе да го направам тоа многу професионално – изјави Валентина.

Валентина гордо посочува дека потекнува од селото Крвавица во околината на Крушевац и како што вели, не би го сменила животот во селото за живот во градот, додека руралните работи за неа се вистинско задоволство.

– Јас навистина го сакам моето село и не се срамам што сум таму. Јас сум најмладата, две сестри работеа повеќе од мене.

Бев симпатична, најмлада, па ме расипаа. Додека се венчаа, реков: „Валентина, мора да направиш нешто и да си помогнеш на себе“.

Нешто што се сеќавам кога возевме трактор и беревме јагоди, беше навистина убаво. Додека работевме ја пеевме песната „Мики Милане“ – рече младата пејач.

Нејзината прва љубов била актерството, но потоа случајно открила дека има талент за пеење и ресила да ја искористи таа санса.

– Обожавав глума од почеток, одев на часови по глума, па мислев дека веднаш ќе добијам улога и ќе глумам … Пеев рекреативно, секогаш сакав странска музика и наставникот забележа дека имам талент.

Подоцна, пеев за Денот на училиштето, звучесе одлично па татко ми тогас ме пријави за „Ѕвезде на Гранд“ и други слични натпревари – откри таа.