Пејачката Вера: Сум позајмувала пари, но немам јас којзнае колку за да ги расфрлам така

  • By klaster2
  • јануари 17, 2022
  • 0
  • 194 Views

Фолк пејачката и легендарна Вера Матовиќ (75) е на естрадата веќе 50 години. Нејзината кариера беше обележана со работа, ред и дисциплина.

И покрај незавидната ситуација за нејзината професија, која трае веќе две години, Вера разговара со Ало! вели дека пејачите секогаш се снаоѓаат за пари, но дека заминувањето на другиот свет на многу млади во овој период и била тешка.

– Годината зад нас беше навистина тежок период. Летото, фала Богу, започна, можевме да патуваме, да настапуваме, да правиме што можеме и сакаме – започнува пејачката и додава:

– Потешко ми е што изгубивме многу колеги, многу потешко ми беше од финансиската загуба. Секогаш лесно се снаоѓавме за пари, некој позајмувал, некој некого поддржувал и сето тоа некако се компензирало – нагласува Вера.

Матовиќ сведочи дека на сцената има емпатија и разбирање во тешките животни ситуации, велејќи дека некои пријатели и колеги и се обратиле за финансиска помош за време на пандемијата.

– Имаше пријатели и колеги на кои им помогнав, но зошто сите само би ми се јавиле?! Живеам нормално како и секој мој колега кој ја преживеал короната.

Јас немам кој знае колку пари, па да можам така да ги поклонувам секој ден – вели Вера, а наводите дека е најбогатата пејачка на домашната естрада ги коментира:

– Вложив во куќата, во некои други работи, козите и парите не одат истовремено. Не можам да инвестирам во сето тоа и да имам многу пари во исто време. Тоа никаде го нема.

Вера го коментира и тоа дека, иако половина век веќе е на естрадата, никогаш не била зл обна, објаснува зошто никој не успеал да ја одведе во пор ок, но се прашува и како преживеала во медиумите.

– Никогаш во животот не сум имал по рок. Човек кој е силна личност како мене, никој на ништо не може да се навикне! Не знам зошто новинарите уште ме викаат на интервју, што ќе извадат од мене, вели на шега таа.

– Јас сум среќна жена. Дури и кога ќе се случи нешто тешко и тажно, некако го тргам на страна и го продолжувам животот – додава Матовиќ

Кариерата на Вера Матовиќ минатата година ја одбележа песната што ја снимила пред 12 години. Благодарение на социјалните мрежи стана најпрепознатлива, а пејачката со ентузијазам ја прифаќа, коментира и наведува кој е заслужен за тој успех.

– Во отсуство на некои други нови добри песни, децата ја препознаа енергијата во песната „Мики, Милане“. Над 20 милиони реални прегледи, а не купени, покажуваат дека најмладите ја почувствувале таа песна на вистински начин.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *