Пензионерката Јела има доста необично хоби од кое добро се заработува

  • By klaster1
  • јули 3, 2021
  • 0
  • 7209 Прегледи

Пензионерката Јела Радуловиќ од Чачак има многу необично хоби од кое може да заработи многу пари, бидејќи побарувачката е голема и во Србија нема многу луѓе што го прават тоа.

Имено, Јела Радуловиќ чува пауни чии пердуви од опашката се многу барани и се добро платени. Таа вели дека се користи како украс, може да се чува во вазни, се користи за фустани, како моден детал …

Пердувит на паунот започнуваат да паѓаат на лето, со зголемување на температурата, и секој пердув што ќе падне во контејнер го собирам сè додека не ја соберам целата опашка – објаснува Јела, која гордо вели дека оваа година добила 11 мали пауни.

Постои верување дека опашката на паунот се отвора во прекрасни размери само кога е заљубен, и тој поглед тогаш изгледа фенмоменален и нереален.

Домаќинството на Јела е како мала зоолошка градина, нејзиниот двор е полн со разни животни. Таа вели дека моментално чува пауни, гуски, кокошки, зајаци, две кози …

Вели дека на сите им треба многу време и внимание, но дека сепак не станува рано затоа што така ги навикнала своите миленици.

Јела покрај пензијата го надополнува својот буџет со продажба на гуски, јајца од гуска и пердуви, па додава дека оваа година продала големо количество на јајца.

Истотака истакна дека во време на пандемија побарувачката на јајца од гуски била многу голема, и дека заработила доста добри пари.