На Тони му прекиснало од градските власти, па решил сам да ги поправи клупите во паркот

  • By klaster1
  • јуни 2, 2021
  • 0
  • 264 Прегледи

Тони Ребиќ од Вињан Доњи е познат по својот ѕид на плачот. Имено, така го нарече ѕидот направен од црвени цигли на автобуската станица во Имотски, на кој се испишани имињата на стотици луѓе од Имотски кои патувале низ сите делови на светот.

Револтиран од неажурноста на градските власти, тој ја презеде работата во свои раци и самиот тој ја поправи клупата околу реката.

“Ова е начин да се предупреди на нежурноста на градската власт и нивната не сериозност. Сезоната започнува и сè е во ха ос. Сè е неуредено и во лоша состојба.

,,Не сакам да обвинувам никого, само сакам сè да се среди и да не се срамиме пред туристите. Ако направам клупа за два часа, можат и тие од буџетот. Ова е игнорирање “, вели Ребиќ.

Комисија од УНЕСКО наскоро ќе пристигне во Хрватска за да изврши увид во познатите езера и евентуално да ги вклучи под нејзина заштита.

Ребиќ е згрозен од небрежноста на властите и фактот дека, како што тврди, никој не ја регулира споменатата област и дека сè е неуредно.

„Околу езерото еима ката строфа и тие не се обидуваат ништо да превземат“, вели Ребиќ. Човекот од Имотски се пофали со својата работа на Фејсбук за да предупреди на уништената околина покрај езерото.

„Поради завршувањето на работите на скршените клупи по повод првиот ден од официјалниот почеток на туристичката сезона.

,,Делницата Имотски-Бужање-Ришице е отворена за сите групи на возила и сообраќајот се одвива нормално во двата правци! За два дена фарбање ми должите 600 куни порача Ребиќ низ социјалните мрежи.