Многу се зборуваше, но конечно откриено колку пари заработил Саша Поповиќ минатата година

  • By klaster1
  • јули 1, 2021
  • 0
  • 2552 Прегледи

Според официјалните податоци презентирани од поранешниот косопственик на Гранд продукција преку деловното работење на неговата компанија „Popović Entertainment & Consulting Belgrade“, тој заработил значително помалку во изминатата година отколку во 2019 година.

Во тоа време заработил дури 2.626.000 динари, од кои платил 271.000 даноци и останал со нето 2.355.000, или околу 20.000 евра.

Јавноста честопати ја споменува бројката од 25.000 евра, која тој ја добива месечно како плата од Гранд затоа што сè уште е на чело на музичкиот натпревар на Ѕсвезда Гранд.

Сепак, не е можно да се најдат податоци за тоа бидејќи во агенцијата за деловни регистри, споменато погоре, има само една од компаниите на Саша.

Саша Поповиќ заработил минатата година само 114 000 динари во 2020 година, што е помалку од илјада евра, а данокот на доход што тој го платил на државата е 15 000 динари, открива ,,Курир,,

Од нив тој заработува 9.500 динари месечно. Покрај овие примања, Поповиќ има и пензија која, како што рече самиот, изнесува 700 евра месечно.

Пред неколку дена, Саша рече дека нема намера да се повлече од Звезда Гранда и дека така ќе остане засекогаш, без оглед на фактот дека тој и Лепа Брена повеќе не се сопственици на производството, бидејќи, очигледно, тој е задоволен со приходите што ги добил од нив.

Саша и Брена неодамна направија гала забава на која сакаа да се збогуваат од својата компанија и да им се заблагодарат на сите за соработката, бидејќи непосредно пред тоа, Гранд продукција беше официјално преведена од Јунајтед Медиа преку документација.

Како што претходно пишуваше ,,Курир,, Поповиќ и Брена продадоа 51 процент од компанијата уште во 2014 година, кога за тоа добија околу 15 милиони евра.

Уделот на Саша во сопственичката структура во тоа време беше 49 проценти, па тој од продажбата заработи 7.350.000 евра, додека пејачот поседуваше 51 процент, а таа стана побогата за 7.650.000.

Како сопственици на помалиот дел, тие заработувале околу еден милион евра годишно од деловната активност на „Гранд“, па пејачката од 2014 до 2019 година добила 4.370.500 евра, а Саша 4.114.482 евра.

Не е познато по која цена Поповиќ и Брена ги продадоа преостанатите 49 проценти од компанијата, но според медиумите тие заработиле вкупно околу 30 милиони евра од оваа трансакција.

Во 2014 година тие ни понудија одлични услови, кои јас и Брена не можевме да ги одбиеме, па затоа продадовме дел од компанијата. Наскоро ќе одлучиме дали ќе им го дадеме остатокот.

Тие направија многу за „Гранд“ од самиот почеток, за што, меѓу другото, сведочи и бројот на вработени. Претходно, имаше само 40 од нив, додека денес имаме повеќе од 200 вработени – рече тој пред некое време.