Младиот Немања во инвалидска количка седи на дожд за да собере пари за операција

  • By klaster1
  • мај 5, 2021
  • 0
  • 516 Прегледи

Немања Ѓурѓевиќ (26), млад човек кој е во инвалидска количка од 2017 година, кога имал сериозна сообраќајна не среќа како совозач, собра пари за неопходна операција на ‘рбетот!

Немања е на пат кон клиника во Тајланд, каде ќе направи операција што ќе му овозможи повторно да ги направи првите чекори, на неговиот роденден, на 24 мај.

Тој сподели и одлични вести на социјалните мрежите.

Во не среќата во 2017 година, Немања ги оштетил ‘рбетниот мозок и фрактурата на пршлените и остана неподвижен.

Лекарите на клиника во Тајланд прават постапка со која се инсталира уред во ‘рбетниот канал кој пренесува електрични импулси преку по вредениот дел од’ рбетниот мозок, односно прават механички бајпас.

Таквата операција ќе му овозможи на Немања, со третман на матични клетки, да зачекори повторно, со поддршка на добри луѓе. Цената на операцијата е 120.000 евра.

Парите му беа потребни до први мај за да закаже состанок што е можно побрзо и успеа во тоа. Седеше надвор, со табла, и на сонце и на дожд …

На Немања подоцна ќе му бидат потребни пари за операција на ‘рбетот, третмани со матични клетки, патни трошоци, лекови, додатоци, медицински материјали, како и за рехабилитација во бањски услови.

Важно е износот за операцијата да биде собран, тој за неговиот роденден да тргне на пат што ќе му го промени животот, а добрите луѓе ќе бидат тука за да помогнат и после тоа!