Милица со последни сили: Ве молам, немам повеќе време, неможам без бубрег

  • By klaster1
  • јули 7, 2021
  • 0
  • 6341 Прегледи

Милица Адамовиќ, на која и треба бубрег, објави нов апел, во кој објави се што е потребно да има нејзиниот потенцијален донатор.

Бидејќи голем број луѓе ја контактираа, таа официјално објави дека информациите што и се потребни од лице кое сака да и даде бубрег се како што следува:

Таа ги објави сите неопходни параметри и услови кои требад а ги поседува нејзиниот донор со цел да се совпаднат и двата.

Итно и треба бубрег, бидејќи левиот бубрег и откажал кога била дете е, а другиот работи со само 10%, поради што мокри директно од бубрегот во кесичка.

Претходно, таа објави дека нема многу време да преживее и дека лекарите предвидуваат уште шест месеци од нејзиниот живот.

Таа исто така објави претходни барања секој што сака доброволно да ми помогне и кој има нула кр вна група и над 25 години треба да ја контактира.

Милица, како што претходно изјави за ,,Курир,, вели дека многу луѓе ја контактирале со желба да помогнат, но дека е тешко да се најде компатибилна личност.

Затоа, таа објави каква анализа е потребна за оние кои сакаат да и дадат бубрег на Милица, за да проверат дали воопшто можат да го сторат тоа.

30-годишната на крајот напиша:

Ве молам сè, но буквално сите! Кој може и сака доброволно да ми помогне со дарување на бубрег, нека ме извести! Ова се анализите што треба да се направат!

И, ве молиме, бидете сигурни во себе, консултирајте се со родители, сопружници! Немам време да чекам! Сфатете го ова сериозно ако сакате да ми помогнете!

За потсетување, Кристијан Голубовиќ направи анализа и скенирање на бубрег со цел да го донира на девојчето кое апелира за помош. Пред неколку дена тој на социјалните мрежи се огласи како потенцијален донатор на болната Милица Адамовиќ.