Механичар со големо срце: Поправа стари автомобили и им ги подарува на сиромашните

  • By klaster1
  • јули 17, 2021
  • 0
  • 1640 Прегледи

Пред неколку недели, CBS News емитуваше извештај за механичар од Јужна Каролина кој поправа стари автомобили и им ги дава бесплатно на семејствата кој немаат.

Одговорот на приказната беше зачудувачки: луѓето понудија да донираат скоро 800 автомобили, а таков одзив не се памети многу одамна.

„Мојот телефон започна да звони од сите страни на цела Америка“, изјави механичарот Елиот Мидлтон за CBS News, кој беше воодушевен.

„Без оглед на брилијантно чувство, едноставно излезе пред камерите и го искажа чувството коа го има во душата“, опишувајќи го тоа што го прави како „смирувачки за душата“.

Како што претходно објави CBS News, дворот на Мидлтон е седиште на половни автомобили. Тој им дава нов живот на колите, за да им помогне на оние во Јужна Каролина кои немаат.

„Многу ми е жал за тие луѓе, немаат со што да се превезат а ако им е непоходно, навистина е многу тешко, вели Мидлтон за телевизијата.

Некои од примателите на поправените автомобили се самохрани мајки, кои бараат работа и постари лица кој немаат превоз.

Минатиот Божиќ, тој им подари Сузуки на самохрана мајка Џесика Личфилд возилото били 2004 година – која ја опиша неговата работа како „спасител“.

На прашањето дали тоа значи да им помогнеме на оние кои имаат потреба, Мидлтон вели: „Тоа е над сè на овој свет, нешто што ве прави среќен“.

Сестрата на Мидлтон помага да се организира целиот тој процес на неговите добри дела – што исто така вклучува и повеќе од 100.000 УСД во парични донации.