Менаџерката на Тоше Проески се вклучи во живо, па доби непријатно прашање и за момент занеме

  • By klaster1
  • јуни 28, 2021
  • 0
  • 16994 Прегледи

Светската и македонска легенда Тоше Проески остави траен белег на музичката сцена, остави безброј хитови, кој вртат и ќе вртат уште многу години.

Многу генерации израснаа со неговите хитови, салите и плоштадите беа полни на неговите настапи, беше миленик на цел Балкан, но и пошироко.

Тој исто така ќе биде запамтен и како голем хуманист, човек каде што ќе требаше ќе одеше и ќе помогнеше, таков човек тешко дека ќе се роди повторно.

Животот на Тоше Проески зг асна прерано, 16 октомври 2007 година на кај Нова Градиска, Хрватска, тој го загуби својот живот во соо браќајна не среќа.

Со него во тие моменти беше и неговата менаџерка Лилјана Петровик, која преживеа, од тој момент нагло се смени и нејзиниот живот.

После заминувањето на Тоше, Лиљана се повлече од медиумите и од менаџерството и се посвети на одгледување на лаванда.

Од тој момент таа скоро и никогаш да не се појавувасе во медиумите а потоа беше снимен и прилог за нејзините платажи со лаванда.

Лиљана се вклучи во емисијата, а водителот изненадно веднаш ја праша таму каде што и е најслабата точка, односно за нашата музичка икона.

– Вие бевте менаџерка на Тоше Проевски, дали е ова е начин да го пронајдете вашиот мир ?, ја запраша новинарот на ,,,прва рс,,

– Не го очекував оваа прашање, искажа збунето Лиљана, и продолжи: Не можеш никогаш да најдеш мир, туку можеш да најдесшначин да се носиш со тоа, вели таа за ,,Јутро,, на Прва рс.

Тоше е репрезнет и сеуште многумина народи и земји не препознаваат токму по него, и неговото дело, со тој милостив глас.

Исто така националната арена во Скопје го носи токму неговото име.