Марјан Коцев: Дома бев мајка, татко и доктор, имавме тежок период

  • By klaster2
  • јануари 10, 2022
  • 0
  • 227 Views

Добро познато е дека Марјан Коцев е еден од најпознатите наши фолк-пејачи, кој пред па ндемијата беше еден од најбараните и кај нас и во дијаспората.

Тој утринава беше гостин во емисијата „Магазин“ на Сител Телевизија каде дискутираше на многу теми, за те шките моменти а откри и дел од неговите идни планови.

– Бев до Германија на гости, но не размислувам за останување таму, сепак јас се уште сум овде и не сакам да заминам во странство.

– Особено кога си семеен човек не е лесно. За мене бадниковата вечер е најзначајна и кога јадам од гравот секоја година на тој ден солзи ми потекуваат.

– Често се случувало на најубавите христијански празници да не сум дома, тоа воопшто не е убаво и ми паѓа тешко, додава Коцев.

– Во претходната година имав и добри и ло ши моменти. За жaл изгубив многу блиски пријатели, роднини, го изгу бивме и Зоран Џорлев.

– Потоа и дома сите закач ивме корона, не беше лесно воопшто, јас бев и мајка и татко и доктор, бевме затворени дома, брат ми доаѓае само и ми подаваша храна.

– Ни требаа месеци да закрепнеме и јас исемејството минувавме во многу тежок период но сето тоа го надминавме, вели Марјан Коцев.

– Имав една голема турнеја која за жал неможев да ја завршам до крај, прекинавме во Италија, па потоа не зафати тоа што не зафати.

– Нова година ја поминав дома со мои пријатели си поседовме и си прикажавме заедно со музика, а телефоно на првиот ден од новата година го исклучив.

– Со честитки почнав од вториот ден, па така им се извинувам на сите што не сум и честитал и вратил на пораките кој беа во голем број, вели Коцев.

– Во времето на пандемија и кога не настапувавме многумина ми се понудија за помош и од овде и од странство, вели искрено Марјан.

– И јас ѕвонев по редослед како ги имам запишано и ги барав но само за да им го слушнам гласот и да ги прашам како се.

– Ние музичарите први прекинавме со настапи, бевме на уд ар од актуелниот вирус, треба да се поклопат многу коцки за да му е на народот до пеење и веселење, заклучува тој.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *