Марко ја враќа вербата во човечноста: Пронашол паричник со пари и документи и веднаш знаел што ќе направи

  • By klaster1
  • мај 4, 2021
  • 0
  • 351 Прегледи

Марко Васиљевиќ од селото Горња Трнава кај Топола докажа дека сè уште има чесни млади момци и пронаоѓачи на изгубени работи.

Имено, овој млад човек го пронашол изгубениот паричник, а многу брзо и сопственикот, со цел да го врати.

„На враќање од работа, видов паричник на улица, во кој имаше документи, банкарски картички и пари. Погледнав на личната карта да видам кој е сопственик, но не ја познавав дамата.

,,Го зедов паричникот дома, и реков на сопругата да се обиде да ја најде таа жена преку социјалните мрежи, што и успеа.

,,Стапивме во контакт со неа многу брзо и се договоривме каде да се сретнеме за да и го вратиме паричникот “, изјави за ,,РИНА,, овој искрен пронаоѓач.

Следниот ден, Марко го вратил паричникот, а сопственикот спремил награда за неговото добро дело. Сепак, овој благороден млад човек истакнува дека не размислувал за пари, но единствено мислел само да го врати паричникот.

„Можеше да се случи на секого, вклучително и на мене, нема причина да се очекува награда за добро дело. Мислам дека тој став е погрешен.

,,Секој од нас треба да го стори истото, бидејќи не е сè во пари, постојат документи кои се многу поважни од банкнотите “, вели Марко.