Македонскиот пејач: Дечки серизно и требаме на малата Сара и нејзината самохрана мајка

  • By admin
  • мај 6, 2021
  • 0
  • 612 Views

Од ден на ден на социјалните мрежи или во медиумите може да наидеме на молби за помош за лечење на наши сограѓани или пак луѓе кои се во тешка финансиска ситуација и молат за помош.

Откако почан ситуацијата со вирусот, овие апели се се почести, но има и за други здравствени проблеми.

Популарниот музичар Владимир Блажев или познат како Панчо од ДНК кој е докажан хуманитарец со низа свои потези, преку својот профил на фејсбук повторно сподели едне апел во кој се вели:

Дечки серизно и требаме на малата Сара и нејзината самохрана мајка.Ве молам кој колку е во можност.По опширно тука:

Сара боледува од леу кемија. Хемотерапиите до сега се покажаа успешни, но треба да се продолжи со третманот.

Бидејќи Сара е родена со еден недоволно развиен бубрег, мора секојдневно да се следи нејзината состојба, затоа што хемотерапиите неповолно влијаат на нејзините бубрези.

Нејзината мајка беше приморана да даде отказ за да се грижи за неа и сега живеат од пензијата на најзината баба. Во исчекување сме и прибирање на документација за отворање на тел броеви.

Не знаеме колку ќе трае процедурата. До тогаш, кој е во можност ве молам нека донира овде.

Доколку сакате да помогнете тоа може да го направите тука.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *