Ленче од Штип во солзи: Ќерката го остави детето на три години, не сакаше да го види и само бараше да и ја препишеме куќата

  • By klaster2
  • јуни 22, 2022
  • 0
  • 119 Views

Живот во неизвесност и секојдневни искушенија. Ваков е животот на Ленче Николовска од Штип, која е мајка на две деца.

Нејзината голго та започнува кога нејзината ќерка на 12 години бега од дома и неколку месеци ја бара и полицијата во Штип.

По неколку години таа го остава своето тригодишно дете на баба му и заминува од дома. Од тогаш комуникацијата помеѓу Ленче и ќерката започнува да се намалува.

Кулминацијата достигнува од пред неколку недели кога нејзината ќерка излегува пред јавност и кажува дека била избркана од дома и како тие не и дозволуваат да го види сопственото дете кое сега има 13 години.

– Мајка ми дојде само еднаш или во два наврати да ме види и потоа си замина со моето братче Никола, вели внукот на Ленче пред камерите на М-нет Телевизија.

– Таа го остави детето на тригодишна возраст, потоа не сакаше да дојде. На мое наговарање дојде во два наврати и само инсистираше кав ги.

– Бараше од мене куќа, сакаше да и ја препишам, само тоа и беше во главата. И реков дека сакам јас да живеам тука дека јас и татко и ја градевме куќата, вели во солзи тетка Ленче.

– Откако замина сопругот во вечност, детето многу се возне мири, вели ,,Дедо многу ме сакаше сега кој ќе ме чува” јас го тешам со зборовите дека јас сум тука и додека мрдам ќе сум тука за него.

Откако низ медиумите протекла сторијата на ќерка и таа завршила во болница, неможела да верува на своите очи што слуша и гледа.

Таа во ниту еден момент не ја набркала ќерка си, дури и со синот ја молеле да се врати но таа не сакала. Ленче ја бара само вистината на виделина.

– Таа цело време го напушташе домот и со месеци не знаевме каде е, ја баравме и со полиција, ќе се вратеше и ќе заминеше повторно.

– Само сакам да не остави на мира, да ја каже вистината, а не да шири ла ги и да вели дека ние на 12 години сме ја набркале од дома, вели братот Ване Николовски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *