Кристина има 20 деца, сака да стигне до 105, со неа живеат и 16 дадилки, а неделно троши над 5.000 евра

  • By klaster1
  • јули 27, 2021
  • 0
  • 3392 Прегледи

Русинката Кристина Озтурк (23) е мажена за грузискиот милионер Галип Озтурк (56), со кого во моментов има дваесет деца, иако нејзината цел е 105.

Кристина едно дете добила по природен пат,а другите со помош на сурогат мајчинство, што е легално во Грузија. Имено, Кристина вели дека се надева дека ќе има уште неколку десетици деца, исто така со помош на сурогат мајки.

Неодамна, Кристина стигна до сите светски медиуми бидејќи плати 168.000 евра за сурогат мајчинство за една година, сè со цел да ја постигне својата цел 105 бебиња што таа сака да ги роди.

Галип е турски милионер кој веќе има 9 деца. Во интервју за Форбс минатата година, тој рече:

– Имам девет деца, сите живеат и работат во Турција. Имаат од 12 до 34 години, но сите работат, па дури и најмладите. Тој продава зеленчук и јајца. Со текот на времето, ги воведувам децата во мојата работа.

Кристина, Русинка од Москва, посочува дека сите потенцијални сурогат мајки поминуваат низ советување и дека сè е правно целосно чисто пред да забремени со деца кои се генетски потекло од Кристина и Галип.

Инаку, Кристина го запозна Галип кога, како млада самохрана мајка, решила да патува во „Лас Вегас на Црното Море“, како што го нарекуваат Батуми.

Таму го запознала Галип и тоа беше, вели таа, љубов на прв поглед. „Тој е мојот ментор, водич и принц – сè во едно“, тврди таа за „Дејли меил“, а Галип ги потврдува нејзините зборови.

Кристина има 16 дадилки, а секоја од нив има месечна плата од 500 долари. Нивниот распоред, вели тој, е таков што работат четири дена, а потоа имаат пауза од два дена. Тие живеат во нивната куќа и имаат своја кујна.

– Трошоците во толку големо семејство се огромни. Секоја недела консумираме 20 најголеми пакувања пелени и 53 пакувања детска каша.

Ние трошиме околу 6.000 УСД секоја недела на најважни работи за деца. Некогаш малку повеќе, понекогаш малку помалку, но тоа минимумот.

– Иако имаме толку многу од нив, секое дете има своја облека, тие не споделуваат ништо освен понекогаш за фотографирање, изјави Кристина за „Сан“.

А децата се во следниот редослед: Мустафа (14 месеци), Маријам (13 месеци), Ајрин (13 месеци), Алиса (13 месеци), Хасан (една година), Џуди (1), Харпер (11 месеци).

Тереза ​​11 месеци), Хусеин (11 месеци), Ана (10 месеци), Изабела (10 месеци), Исмаил (9 месеци), Мехмед (9 месеци), Ахмед (9 месеци), Али (8 месеци), Кристина ( 8 месеци), Сара (7 месеци), Локман (7 месеци), Галип (6 месеци) и Оливија (4 месеци).

Сите живеат во вила, а една соба оди за две или најмногу три деца.

– Тие се уште се мали, кога ќе пораснат малку, секој ќе добие своја соба. Засега живееме во куќа на три спрата и планираме или да ја надградиме или да купиме поголема. Во моментов има доволно простор за секого – вели Кристина.

Таа исто така вели дека дава се од себе да се посвети на секое дете, што не е лесно кога има 20 од нив. – Се обидувам, но моето омилено дете е мојот сопруг – вели Кристина за „Сан“.