Ирена Спасовска: Се спасив од копање ниви

  • By admin
  • мај 10, 2021
  • 0
  • 3059 Прегледи

Македонската фолкерката Ирена Спасовска ужива во животот и сопствената слобода, користејќи го секој миг да се посвети на себе и својата кариера.

Бидејќи е на домашната музичка сцена уште од далечната 1989 година, Иренче добро знае дека на естрадата освен добра песна, потребна е и провокација.

Ирена Спасовска откако комплетно „сврте нов лист“ во животот и на приватен и на професионален план, е се поактивна

Во овој период од една година и нешто повеќе, естрадата е паркирана во лер, принудно ставена во мирување заради коронапандемијата, но тоа не значи дека естрадните ѕвезди буквално само мируваат. Особено оние од понежниот пол.

Меѓу поактивните е и фолк пејачката Ирена Спасовска, која е се’ поприсутна на социјалните мрежи, или што би рекле „дреме“ на Фејссбук и Инстаграм. Се разбира со своите новосподелени фотографии. Од оние на кои рекламира разно-разни производи и услуги.

Вирусот е присутна во нашето ново секојдневие веќе цела една година. Музиката во живо одамна е забрнета, а со тоа пејачите останаа без работа.

Токму во овој сушен период за естрадата, фолк пејачката Ирена Спавоска е се’ поприсутна на социјалните мрежи.

Така беше и овојпат кога Ирена Спасовска се огласи на својот личен профил на фејсбук каде сподели линк од вест за себе и притоа напиша:

-Хммм.. Се спасив од копање ниви.