Земјоделецот Ненад: Си купив Порше, а сега барам жена, би сакал некоја помлада

  • By klaster1
  • јуни 2, 2021
  • 0
  • 7320 Прегледи

Започна новата сезона на популарното шоу „Љубовта е во селото“. Прв се претстави Ненад од Брач, и со голем имот и бројни животни, тој само сака да има една млада девојка која ќе му помогне во работата.

Имено, 55- годишниот Ненад се занимава со земјоделство, сточарство и угостителство. Тој е благодарен што е Далматинец.

„Сакам да се возам со брод и да одам на риболов“, вели земјоделецот.

За да не губи време, тој веднаш реши да му го покаже на тимот својот голем имот и неговиот возен парк односно неговото ,,Порше,

– Одлучив да купам ,,Порше,, затоа што сакам животни, сакам сила. Јас го купив поради моќта под хаубата. Сè во животот што сакав, го имав и сè уште го имам – рече Ненад.

Тој се чувствува пријатно на својот имот, вели тој. Тука се неговите животни, неговите маслинки и природата. Пешачи до десет километри на ден.

Имотот е негово наследство, таму живееле неговите баби и дедовци. Има 200 овци, 15 коњи и пауни, што се вели цела зоолошка градина.

– Мојата сопатничка и јас не се сложувавме и сега барам некој што ќе биде со мене на мојот имот. Ми треба некоја жена што може да чисти и да готви. Би сакал да биде помлада за да може да ми помогне – рече Ненад.

Данко, земјоделец од 6-тата сезона, му се придружи во шоуто и му одговори:

„Не знаеш во што се впушташ другар“, му рече, а Ненад одговори – Сакам да дојдат што повеќе жени, а најмалку две да останат