Заборавете на купувањето Албанки, сега тренд се Русинки – а цените поволни

  • By klaster1
  • септември 18, 2021
  • 0
  • 10751 Прегледи

Точниот број на бракови меѓу Србите и Русите не е познат со сигурност. Сепак, сопствениците на агенција за посредување за ,,Мондо рс,, ги открија картите и разговараа за новиот тренд на склопување бракови.

Колку чинат овие услуги, какви се искуствата на мажите со Русинки, зошто ги сакаа за сопруги и што велат жените од Русија за бракот со мажи од балканските простори откриваат во продолжение.

Агенцијата за посредување во бракот меѓу Срби и Русинки, објаснува дека имаат стотици профили на жени кои изјавиле дека би сакале Србин за сопруг.

“Меѓу Русинките кои бараат брак во Србија, повеќето се на возраст од 29 до 35 години. Најчесто бараат маж кој е вработен, не повеќе од 50 години, висок и финансиски стабилен.

,, Немаат проблем да се вселат и да живеат во Србија … се откажуваат од работа и кариера за да се посветат на своите семејства, а тоа е она што Србите најмногу го ценат “, изјави сопственикот на агенцијата за ,,МОНДО,,

Постојат неколку можни понуди и клиентите треба да изберат што најмногу им одговара. Целиот износ на цената се плаќа по бракот, но секако дека нема гаранција.

“Ако мажот сака неговата идна сопруга да има приближно иста возраст, се потпишува договор, се плаќа годишна членарина од 700 евра и по бракот, се плаќаат уште 300 евра.

,, Вие сами го финансирате сместувањето и меѓусебните состаноци. Ако клиентот сака невестата да биде помлада “Шест или повеќе години, чини вкупно 1.500 евра и се смета за ВИП услуга. Тука сме да помогнеме кога станува збор за состанување и комуникација”, наведува од агенцијата.

,,Една од причините за барање сопруг во Србија е тоа што во Русија има многу повеќе жени отколку мажи и „конкуренцијата е огромна“. Друга причина е што скоро сите наши мажи се високи, впечатливи црни, „вистински мажи“, велат Русите.

“Ние сме навистина слични култури и подобро се сложувам со Србин отколку со Холанѓанец или Германец, особено кога станува збор за бракот.

,, Мажите од Србија се впечатливи, сакаат да остават таков впечаток ,Србите се домаќини, повеќе посветени на семејството отколку Русите, тие се поемотивни и грижливи, вели Ана Магвина, која се омажи Србин од Лозница.

Иако тврди дека такви квалитетни сопрузи што ги има во Србија е тешко да се најдат во Русија, дека Србинките треба да ги ценат и почитуваат, има и голем број од оние кои имале лошо искуство со балканскиот народ.

“Бев во брак со Србин седум години. Можам да кажам дека Србите се генерално многу темпераментни, премногу емотивни, разгалени и љубоморни.

,, Треба постојано да докажуваш дека си добра сопруга, мајка, а за возврат не” не добивте исто, едноставно остава лош впечаток.

,, Србите се само слаткоречиви и љубезни во почетокот, потоа стануваат неверни и непослушни, скоро сите. Но, најлошото од се е врската со мајките.

,, Што предизвикува проблеми за секого. Не го знаев тоа се додека не се оженив, но тогаш видов што е тоа проблем “, вели Анастасија Рансикаја од Владивосток.

Агенцијата потрврдува дека поголемиот дел од искуството е позитивно и дека има стотици бракови откако постои агенцијата. Има работи за кои и двајцата се жалат по некое време, но тие се главно ситници.

“За жените е чудно што мажите отворено покажуваат приврзаност кон своите мајки, дека ја изразуваат својата религија и се крстат кога поминуваат покрај црквата, носат приврзок со крст.

,, Ним им е чудно што сите чувства, добри и лоши, се лутењето и радоста, се толку отворено изразени, речиси без граница.

Од друга страна, им се допаѓа, бидејќи добиваат повеќе комплименти отколку што добиле во животот “, велат тие во агенцијата за посредување.

Кога станува збор за условите што се поставени во агенциите, Србите навистина ги имаат повеќе од Русинките. Тие најчесто сакаат нивната сопруга да биде помлада, убав, русокоса, да дојде во Србија и да се прилагоди на целиот начин на живот.

“Мислам дека Русинките се многу негувани, убави, женствени и тоа ми се допадна прво. Второ, тие се традиционални, нивниот сопруг и семејството се на прво место, што стана реткост кај жените во Србија, вели Данило Даниловиќ од Крагуевац, кој е оженет со Русинка.

Како што е познато во изминатиот период каков во Србија, така и во Македонија е доста актуелно купувањето невести од соседна Албанија.